Överlägsen seger för Leonas Sami

In Nyheter by Maria

Samis första start lovade gott inför framtiden då han svarade för en snabb avslutning som räckte till en tredjeplats. Den tilltänkta starten därefter blev inställd då det var tjällossning på Mantorptravet.

6 februari var det så dags för Samis andra start. Vi hade tur att en annan häst var för tidig över linjen i det första startförsöket. Sami var nämligen tvungen att åtgärda huvudstången. När väl det var åtgärdat skötte sig Sami bra från sitt andraspår i volten.

Efter att ha gått i fjärdespår invändigt vred Oskar ut i andraspår 1300 meter före mål. Sedan gick Sami resten av loppet i ”dödens”. När 500 meter återstod av loppet satte Oskar press på ledaren och fick några längders ledning. Över upploppet kunde Oskar bara sitta och finåka och Sami joggade undan till en seger med 6 längder! Detta med en häst som är i det närmaste okörd i mål. ”Han hade vunnit med 30 meter till om jag begärt det” sa Oskar efter loppet.

I duschen efter loppet såg Sami ut som om han varit ute på ett vanligt träningsjobb. Det känns som att vi kan få en rolig säsong med var fina kille.