Ännu en topp-prestation av Leonas Sami!

In Nyheter by Maria

Foto: Sidmakarn
Vilken häst vi har! Det är så roligt att få vara med på resan med en häst som utvecklas på detta sätt. Starten på Åby blev en ren uppvisning. Efter ett lopp i andra utvändigt så bara försvann Sami från de övriga när Oskar vred på på sista bortre långsidan. Det blev till slut en överlägsen seger i Samis debut över lång distans.

Sami har verkligen gjort det bra i sina fyra starter hittills. Första starten blev ett perfekt ”första-lopp” där Sami gick med i ryggar och spurtade bra till en tredjeplats med gott om krafter kvar.

Sedan följde överlägsen seger i andra starten. I tredje starten blev det lite retlig förlust på målfoto men även då spurtade Sami riktigt bra. Det hade blivit seger även då om Oskar kört på tidigare. Men det allra viktigaste i hästens första starter är att få med sig bra erfarenheter! Nu har vi en häst som tycker detta är jätteroligt och som inte behövt tömma sig i något lopp. ”Ruggig utveckling och inställning” säger Oskar.

Med Sami har vi gjort samma koncept som med Leonas Kaiser, där vi behållt 25 respektive 30 procent och Oskar köpt resten för att sälja som andelshäst. Alla vi delägare i Kaiser har verkligen fått många härliga upplevelser med två V75-segrar som kronan på verket. Nu är det Sami som vi får ha lika roligt med!

mantorptravet.com skriver:
Oskar Svanberg fanns på plats med egentränade Leonas Sami som tog andra segern i hästens fjärde start. En överlägsen sådan på ett mycket rejält sätt. Fyraårige Leonas Sami, som fick tävlingsdebuten försenad på grund av problem med en testikel, verkar nu vara på snabb marsch upp genom klasserna. På Åbytravet fick hästen en vilsam löpning i 2-par ytter och när Oskar Svanberg anföll på sista bortre avväpnade han ledaren enkelt och drog ifrån till en överlägsen seger på 1.17,3/2640 m. Ägarna Leonas Sami HB & Hidalus AB fick ett förstapris 30.000 kr. Leonas Sami har nu tjänat 56.900 kr på fyra starter och är redo större uppgifter.