Wow Leonas Sami! Vilket häftigt lopp

In Nyheter by Maria

Mantorps V75-dag lördag 25 mars, målfoto lopp 3. Leonas Sami vinner lördagsloppet och 100 000 kronor före invändige Dino Baggio, däremellan galopperande Qahar Q.C.

Vi har varit med i travsporten i nästan 30 år som hästägare och sedermera även uppfödare. Vi har fått många härliga upplevelser på travbanan, inklusive flera V75-segrar. Det vi fick uppleva i lördags kvalar in på vår egen topplista över häftigaste travupplevelser.

Här har vi en häst som i blott sin femte start i livet spänner bågen och går ut i ”V75-proppen” lördagsloppet. Med 56 900 på kontot står han också hårt inne i loppet som har tillägg vid vunna 100 001. Men vi har en tränare som tror på sin häst och ”vågar” anmäla till ett så tufft lopp. När Oskar också tar av skorna för första gången och sedan kör ett fullständigt optimalt lopp så händer det!

Känslan när Oskar från ryggen på Qahar Q.C. styr på i fjärdespår in på upploppet och vi från sargkanten får se Sami spurta och loppreferenten ropar ”Det är nummer 6 Leonas Sami med Oskar Svanberg som flyger fram långt ut i banan”, den känslan är obeskrivlig. Ibland är det bara så häftigt med trav!

Vilken makalös utveckling det är i Sami. Det mest fantastiska är att han ingen gång varit i närheten av att bottnas. Hur mycket finns det egentligen i den här lilla krigaren? Sista 1500 i detta långlopp hade Oskar 13,5 på sin klocka. I duschen efter loppet var pulsen nere i 80.

Fortsättning följer och härnäst lär nog Sami få stifta bekantskap med startbilen för första gången. Måtte bara vår fina lilla häst få hålla sig frisk och kry så kommer vi få ha mycket roligt på banorna framöver tillsammans med det härliga ägargäng Oskar samlat till Sami.

Se Sami flyga fram över upploppet här: Samis upplopp på film

Leonas Sami Mantorp 170325