Leonas Sami testar startbilen

In Nyheter by Maria

På påskdagen startar Sami i V75-5 på Romme. Det är ett klass II-försök över 2640 meter med autostart. Sami lottades till spår 5. Idag fick Sami för första gången stifta bekantskap med startbilen.

Det var lite läskigt alldeles i början men när Sami fick följa bilen ett drygt varv i lågt tempo gick det bra. När bilen sedan släppte såg han fin ut. Därefter fick han testa en provstart där bilen gick precis som vid en 2640-start, även det gick bra.

Det blev ett riktigt tufft klass II-försök med så bra hästar som Disco Volante, Rushmore Face och Highspeed Dynamite. Normalt sett skulle man inte tro på någon större chans i så tufft sällskap men Sami har tagit stora steg i sin utveckling i varje start. Vi ser fram emot en liten påskutflykt till Dalarna.