Leonas Yakira

Leonas Yakira Muscle Massive Muscles Yankee
Graceful Touch
Leonas Yaffa Credit Winner
Ylva Brodda
Leonas Yakira
Leonas Yakira är andra avkomman till Leonas Yaffa som är vår svarta sagohäst, vacker som en tavla och som gav oss många härliga stunder på tävlingsbanan. Dessutom barnbarn till vår underbara Ylva Brodda. [Läs mer om Ylva].

Ylva Brodda tog tre V75-segrar och har lämnat två miljonärer, Leonas Yeti och Leonas Yannic, även de bl.a. V75-vinnare. Leonas Yessi som är helsyster med Yaffa och Yannic är mor till duktiga Louie Brodde, som liksom Yakira är efter Muscle Massive.

Muscle Massive på Credit Winner-sto har också gett världsmästaren Cruzado Dela Noche

Ylva Broddas mamma Elitstoet Yvonne M. var själv ett av Sveriges bästa treårsston. I aveln var hon 100%-ig. Bäst i syskonskaran var Stefan Melanders toppsto Yatzy Brodda, som var ett av Europas allra bästa ston. [Se Yvonne M’s förärvning på Breedly].

Leonas Yakria kommer verkligen från en gedigen och framgångsrik svensk stostam, en kul poäng är att mormors mormors mor Benti Ribb vann stochampionatet.

Morfar Credit Winner har under flera år nu varit en av USA’s allra bästa avelshingstar. Han är också utnämnd till svensk elithingst för sin fina svenska förärvning. Credit Winner är också en utmärkt morfar. I USA kan nämnas Åke Svanstedts Resolve (e. Muscle Hill) och treårige Moonshiner Hanover (e. Andover Hall). Här hemma har vi fina hästar som Call me Keeper, Cruzado Dela Noche, Formula One och Muscles Wiking BR.