Stall Leonas – Om Oss

0705 – 17 61 01
Vi föder upp Leonas-hästarna. En liten men högkvalitativ uppfödning.

Leonas Yaffa och Maria efter en av Yaffas segrar

Tävling

Den lyckokänsla det är att få se sin häst ge allt på upploppet och gå segrande ur en tät slutstrid, det är själva essensen med travsporten. Vi är glada att vi fått uppleva detta både med våra blivande avelsston och med våra egna uppfödningar.

Avel

Det är ändå aveln och uppfödningen som ligger oss varmast om hjärtat. Det är en spännande resa från valet av avelshingst fram till att fölet föds. Att sedan få följa en ny individ från de första stapplande stegen fram till fullfjädrad tävlingshäst är en förmån.

Leonas Yaffa med sin förstfödda Leonas Yulia

Mer om oss

1 Vi som står bakom "kennelnamnet" Leonas är Maria och Tommy Lejon. Det spanska Leonas är valt från vårt efternamn Lejon. Den första Leonas-hästen föddes 2001 och till idag har det fötts 23 Leonas-hästar.


2Leonas-hästarna har gjort avtryck på tävlings-banorna. Nämnas kan årgångstoppen Leonas Yannic samt "miljonären" Leonas Yeti, dubble V75-vinnaren Leonas Kaiser, E3-finalisten Leonas Kaviar och vårt fina sto Leonas Yaffa.


3 Idag har vi börjat avla nästa generation från vår fina Ylva Brodda. Nu är det Ylvas döttrar Leonas Yaffa och Leonas Youlin som får föra de fina arvsanlagen vidare. Vi ser fram emot ännu fler V75-segrar för Leonas-hästarna.

Härliga V75 segrar

En kavalkad av bilder från härliga V75-segrar för Stall Leonas. Bilderna kan visas i helskärm.